Artvin’in Yusufeli ilçesinde yol kenarında yavru dağ keçisine rastlayan doğa fotoğrafçısı Süleyman İnal ve arkadaşı Emrah Örücü, ölmek üzere olan yavru dağ keçisinin hayata tutunması için seferber oldular.
Yeni doğduğu ve doğduktan sona kayalıklardan yol kenarına düştüğü tahmin edilen yavru dağ keçisini hareketsiz bir şekilde yolun kenarında yattığını gören İnal ve arkadaşı hemen aracını durdurup etrafta ailesine bakındılar.
Bir müddet bekledikten sonra bitkin ve hareket etmediği için Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü yetkililerini arayan İnal, görevlilerin gelene kadar yavru dağ keçisine kağıt havluyla kurulayıp, araçlarının kaloriferleriyle ısıttılar.
Kendine gelen yavru dağ keçisini Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim eden İnal ve arkadaşı bölgeden ayrılırken, ekipler bakımın ardından yavru keçinin yeniden doğaya bırakılacağı belirtti.


1
Hopa – Kemalpaşa yolunda korku dolu anlar
2
Hopa – Kemalpaşa yolundaki heyelan bölgesi havadan görüntülendi
3
Kontrolden çıkan araç direğe çarparak durabildi: 6 yaralı
4
Baraj suları altında kalacak köyün taşınacağı yeni merkezde yapılan konutlar lüks villaları aratmadı
5
Artvin’de yavru arı bereketi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.